Data Engineer (M/V)

Als Data Engineer werk je samen met een IT team van programmeurs, Product Owners en een Test Coördinator aan een zelf ontwikkeld CMS systeem dat draait om medewerkers, klanten en partners.

 • Per direct
 • 40 uur
 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • IT
 • € 3.000 - € 4.864

Wat ga jij doen?

Als Data Engineer maak jij het verschil binnen coeo, doordat jij een duidelijke visie hebt op het gebruik van data en daarmee neem jij mee wat nodig is om de maximale waarde van data te benutten. Je gaat het gesprek aan, zowel intern als extern om data te vertalen naar waardevolle toepassingen. Complexe formules en codes zorgen niet voor verwarring, maar eerder voor enthousiasme en nieuwsgierigheid naar een efficiënte oplossing. Je houdt je onder andere bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Je zet data om in waardevolle inzichten en toepassingen voor het hele bedrijf;
 • Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om samen met de IT Manager de data-roadmap van coeo te bepalen, waarbij je de focus legt op businesswaarde en actiegerichtheid;
 • Je bent verantwoordelijk voor het initiëren en realiseren van dataprojecten van de roadmap en begeleidt deze in de organisatie;
 • Jij bent één van de drijfveren om op het gebied van data te blijven innoveren met nieuwe bronnen, systemen en toepassingen;
 • Je draagt de verantwoordelijkheid voor data-gerelateerde projecten, zoals machine-learning en het opzetten van een data-lake omgeving.

Jouw team

Je komt te werken voor het team Advanced Analytics. Het team bestaat naast jou, uit de IT Manager, een Test Coördinator en the Lead Developer. Samen met het Research & Development (R&D) Team vorm je de afdeling IT die samenwerken aan nieuwe innovatieve ontwikkelingen.

Wat breng jij mee?

 • Een afgeronde technische/analytische HBO of WO studie, bijvoorbeeld (Bedrijfs)Informatica, Data Science, Econometrie, (Technische) Bedrijfskunde;
 • Ervaring in het Credit Management en Datadog/Sentry is een pré;
 • Je bent analytisch sterk en hebt relevante ervaring op dit vlak;
 • Ervaring met data-visualisatie tools als Power BI/Tableau en/of Dbeaver;
 • Relevante ervaring met programmeertalen, bijvoorbeeld Python of SQL;
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels;
 • Je bent in staat een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Wat bieden wij jou?

 • Salaris tussen € 3.000 en € 4.864 bruto per maand (o.b.v. 40 uur), afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Een uitdagende functie bij één van de snelst groeiende fin-tech bedrijven van Nederland;
 • 25 vakantiedagen op fulltime basis;
 • Mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Mogelijkheden voor interne doorgroei;
 • Een laptop en telefoon van de zaak;
 • 24/7 toegang tot online trainingen en cursussen via GoodHabitz om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Een energieke, betrokken en ambitieuze werksfeer.

Bijzonderheden
Het opvragen van referenties is een vast onderdeel van onze selectieprocedure. Bij indiensttreding is het overhandigen van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Enthousiast geworden?

Kun jij jezelf vinden in de deze vacature? Reageer dan nu met je CV en motivatie via de “solliciteer” button of stuur jouw sollicitatie (motivatie en CV) per e-mail aan de afdeling HR: [email protected]. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Margriet van Rikxoort, Recruiter.

Solliciteer nu!

Vragen over deze vacature of over werken bij coeo? Stuur een e-mail naar onze recruiter Margriet van Rikxoort of bel ons gerust.

Enthousiast geworden?

Solliciteer nu!

 • Per direct
 • 40 uur
 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • IT
 • € 3.000 - € 4.864

Sollicitatieproces

 1. Stuur ons jouw CV en motivatie
 2. Wat leuk dat je solliciteert!
  We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
 3. Telefonisch interview
  Onze recruiter Margriet van Rikxoort belt je op om alvast kennis te maken. Hieruit volgt eventueel een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek op kantoor of, in deze tijden, online.
 4. Eerste gesprek
  Tijdens het eerste gesprek leren we elkaar een beetje kennen en stellen we je allemaal moeilijke vragen.
 5. Tweede gesprek
  Wij zien elkaar nog een keer (online), zodat anderen je ook moeilijke vragen kunnen stellen. Hierbij leggen wij jou eventueel een voorbeeldsituatie voor, waar je ter plekke de tijd voor krijgt om het uit te werken.
 6. Contractvoorstel
  Zijn wij een goede match? Dan doen wij een aanbod dat je niet kunt weigeren. Aan de slag! Even een krabbeltje en klaar. Welkom!

Medewerkers aan het woord

Iris

Incassospecialist / Incasso

“Wat het zo leuk maakt om bij coeo te werken, is de energieke sfeer die er heerst.”

Doordat veel collega’s van ongeveer dezelfde leeftijd zijn, kan iedereen goed met elkaar overweg. De oudere collega’s - maar tevens jong van geest - delen weer hun levenservaring met de rest, die er graag van leert. Iedereen staat altijd klaar om te helpen. De goed gevulde werkweek vol nieuwe uitdagingen wordt altijd goed afgesloten met een (online) vrijmibo en maandelijkse games of quizzen. Zo blijf je ook nog eens betrokken in deze coronatijd.

Joris

Oproepkracht Collections / Incasso

“Voor mij als student is coeo een fijne plek om relevante werkervaring op te doen en vooral op een flexibele basis, in de avonduren om mijn studie te bekostigen.”

Aan het begin van mijn studie Rechtsgeleerdheid ben ik bij coeo begonnen als oproepkracht. Dat is inmiddels vier jaar geleden en ik werk er nog steeds met veel plezier. Het contact met klanten verloopt soepel en vriendelijk en op de werkvloer is het eveneens gezellig. Onder de werknemers van coeo is veel variatie te vinden qua leeftijd, achtergronden en opleidingen. Het uitzicht op kantoor is daarbij natuurlijk een groot pluspunt.

Ingrid

Financieel Medewerker

“Toen ik het afgelopen jaar begon met werken bij coeo kwam ik meteen in een warm bad terecht.”

Iedereen heet je van harte welkom en behandelt je vervolgens alsof je er al jaren bij hoort. Vanaf dag één heb ik echt het gevoel dat ik hier op mijn plek zit. Er heerst geen voelbare hiërarchie, iedereen is evenveel waard. Mijn collega’s zijn heel behulpzaam en geven je echt het vertrouwen dat je het kan. Bij coeo staan ze er altijd voor open om je iets nieuws te leren. Door middel van eigen projecten krijg jij je eigen verantwoordelijkheden. Dat maakt het elke keer weer leuk en uitdagend. Elke dag ga ik fluitend naar mijn werk, en voel me ook echt trots dat ik hier een onderdeel van mag zijn.

Martijn

Financieel Medewerker

“1 Team, 1 Taak.”

Na het afronden van mijn studie ben ik gestart als administratief medewerker bij coeo. In deze functie was ik de rechterhand van de finance manager. In de 6,5 jaren die volgde ben ik klaargestoomd en ben ik doorgegroeid als financieel administratief medewerker en vervolgens eindverantwoordelijke werd voor de operationele planning en debiteurenbeheer. Company-breed gezien heeft iedere medewerker een waardevol aandeel in het resultaat. Wat wil zeggen dat je het met zijn alle doet: 1 team 1 taak!

Merel

Online Marketeer

“coeo is een heel tof bedrijf waar ik héél veel heb geleerd. Van het maken van een nieuwe website voor coeo tot aan het verslaan van mijn collega’s met Mario Kart.”

coeo heeft mij heel veel laten zien van het bedrijf binnen het schooljaar dat ik er stage mocht lopen. Zo ben ik o.a. betrokken geweest bij het maken van de nieuwe coeo website, diverse marketingprojecten en heb onderzoeken uitgevoerd. Daarbij voelde ik mij nooit echt stagiair, maar eerder een volwaardig medewerker. Ik heb hele leuke collega’s gehad die mij maar al te graag hielpen en die mijn mening en visie oprecht waardeerden. Kortom ik heb een hele leuke en leerzame stage gehad bij coeo.

Lucienne

Product Owner, IT

“Werken bij coeo bracht mij een grote hoeveelheid hands-on praktijkervaring. ”

Je krijgt de kans om aan veel projecten te werken en ook je eigen project te starten. Ik begon mijn carrière bij coeo en het heeft me veel ervaring en kennis opgeleverd op IT-gebied. coeo daagt je positief uit in je persoonlijke groei en werkwijze. Natuurlijk is het hebben van vrolijke, vriendelijke en gemotiveerde medewerkers de kers op de taart.

Tara

Casemanager Juridische Incasso

“coeo biedt mij een plaats om de kennis die ik opdoe tijdens mijn studie in de praktijk te brengen en daarnaast waardevolle connecties en vriendschappen op te doen.”

Ik ben 2 jaar geleden bij coeo begonnen als stagiaire. Ik voelde mij direct welkom door de informele werksfeer en de onderlinge gezelligheid tussen collega's. Als stagiair heb ik meegedraaid en werd ik behandeld als een volwaardige werkkracht.

Deze vacature is verlopen!

Helaas is deze vacature verlopen. Bekijk hier de openstaande vacatures.