Assistent Controller

In deze leuke functie als Assistent Controller biedt jij zowel een ondersteunde als een adviserende rol. Jij helpt het management de juiste keuzes te maken door ze in te laten zien wat de financiële implicaties zijn van hun keuzes.

 • Per direct
 • 40 uur
 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Finance
 • € 2.800 - € 3.840

Wat ga jij doen?

 • Het assisteren bij de financiële rapportages (dit betreft de terugkerende rapportages, maar ook rapportages die door andere afdelingen kunnen worden opgevraagd);
 • Het controleren van rapporten op nauwkeurigheid en volledigheid;
 • Assisteren bij de jaarafsluiting en hierover communiceren met externe accounts;
 • Het verzorgen van fiscale aansluitingen;
 • Het opstellen van tickets voor procesautomatiseringen;
 • Het oppakken van ad-hoc taken;
 • Het meewerken aan verscheidende financiële projecten;

Wij bieden alvast een voorproefje op een gemiddelde werkdag bij CIB als Assistent Controler.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Om 08.25 begint je dag normaal gesproken met een heerlijk bakkie pleur, terwijl je vanuit de 34e verdieping neerkijkt op de skyline van Rotterdam. Dit keer check je online bij je collega’s van de afdeling Finance in, terwijl je thuis lekker van je bakkie geniet.

Je start jouw werkdag met een check van alle Key Performance Indicators en het dashboard. Zijn er onregelmatig of anderszins dingen die je opvallen? Jouw taak om dit vakkundig te controleren, analyseren en rapporteren.

Rond 11.00 uur stap je een (online) meeting in met het Finance Team om aan de slag te gaan met het opstellen en controleren van de financiële maandafsluiting. Je bespreekt of alle doelen van afgelopen maand zijn behaald en tegen welke zaken jullie zijn aangelopen. Alle data verwerk je nadien in een nauwkeurig en volledig rapport. Door jouw kritische blik en analytisch vermogen help jij het management met het maken van de juiste keuzes.

Inmiddels is het alweer 12.30 uur, tijd om te lunchen. Je collega’s raden die lunchroom om de hoek aan en je hebt vandaag wel even zin om eventjes een frisse neus te halen! Je loopt nog een klein rondje in de buitenlucht en je bent er klaar voor om weer verder aan de slag te gaan.

Om 13.00 uur begin je met het inrichten van het dashboard. Je gebruikt hiervoor programma’s zoals Power BI en Tableau, waarmee je alle belangrijke data op een goede en overzichtelijke manier kunt visualiseren. Dit maakt werken aan dit uitdagende project van deze week een stuk gemakkelijker. 

Rond 15.30 uur ben je tot een aantal verbeteringen en oplossingen gekomen om het proces nóg meer te stroomlijnen. In samenwerking met de afdeling IT stel je een ticket op en dien je deze in. Zo werk je elke dag aan het verbeteren van het operationele systeem. 

Het is alweer 17.00 uur geweest, de tijd is voorbijgevlogen! Je rondt nog even af waar je mee bezig was en de werkdag zit er weer op!

Jouw team

Jouw team bestaat uit de Financieel Manager, een boekhouder en een Financieel Medewerker. Daarnaast werk je nauw samen met collega’s van andere afdelingen, zoals de afdeling Incasso/Collections.

Een super gemotiveerd team van young professionals die houden van hard werken, maar ook zo nu en dan een gezellige borrel op de vrijdagmiddag, een potje Mario Kart of tafeltennis.

Wat breng jij mee?

 • Jij bent 40 uur per week beschikbaar;
 • Jij hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond, bij voorkeur in de bedrijfseconomie of finance & control;
 • Jij hebt minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring;
 • Jij bent analytisch, nieuwsgierig en geordend;
 • Jij bent communicatief vaardig en sterk;
 • Jij denkt altijd mee in mogelijkheden;
 • Jij bent in staat een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Als geen ander weet jij financiële analyses en begrotingen te maken, waarbij je altijd een stap vooruit denkt. Jij bent kritisch ingesteld en jij signaleert zelf zaken die verbeterd kunnen worden. Jij deinst er niet voor terug om deze proactief op te pakken. Je floreert in een dynamische omgeving, want de afwisseling in je werkzaamheden vind jij juist leuk!

Wat bieden wij jou?

 • Een baan bij één van de snelst groeiende fintech bedrijven van Nederland;
 • Een toplocatie met uitzicht over Rotterdam;
 • Mogelijkheid om thuis te werken;
 • Salaris tussen €2.800,- en €3.840,25 euro bruto per maand o.b.v. 40 uur;
 • Een laptop van de zaak;
 • Reiskostenvergoeding;
 • 25 vakantiedagen op fulltime basis;
 • Ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling;
 • Doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf;
 • Een dynamisch en pragmatisch werkveld, welke bol staat van veranderingen;
 • Een open en informele cultuur, gezellige bedrijfsuitjes (uiteraard wanneer dit weer mogelijk is) en (online) vrijmibo’s;
 • Een energieke, betrokken en ambitieuze werksfeer waar het motto geldt: “Work hard, Play Mario Kart”.

Bijzonderheden
Het opvragen van referenties is een vast onderdeel van onze selectieprocedure. Bij indiensttreding is het overhandigen van een VOG verplicht. Daarnaast wordt er in verband met corona vanuit huis gewerkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Enthousiast geworden?

Kan jij jezelf vinden in de deze vacature? Reageer dan nu met je CV en motivatie via de “solliciteer” button of stuur jouw sollicitatie (motivatie en CV) per e-mail aan de afdeling HR: [email protected]. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Ingrid Holthuis, HR Officer. De sluitingsdatum is 20 januari 2021. Je ontvangt uiterlijk 29 januari 2021 een reactie of dat je bent uitgenodigd voor een kennismaking.

Solliciteer nu!

Vragen over deze vacature of over werken bij Centraal Invorderings Bureau? Stuur een e-mail naar onze HR officer Ingrid Holthuis of bel ons gerust.

Enthousiast geworden?

Solliciteer nu!

 • Per direct
 • 40 uur
 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Finance
 • € 2.800 - € 3.840

Sollicitatieproces

 1. Stuur ons jouw CV en motivatie
 2. Wat leuk dat je solliciteert!
  We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
 3. Telefonisch interview
  Onze recruiter Ingrid Holthuis belt je op om alvast kennis te maken. Hieruit volgt eventueel een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek op kantoor of, in deze tijden, online.
 4. Eerste gesprek
  Tijdens het eerste gesprek leren we elkaar een beetje kennen en stellen we je allemaal moeilijke vragen.
 5. Tweede gesprek
  Wij zien elkaar nog een keer (online), zodat anderen je ook moeilijke vragen kunnen stellen. Hierbij leggen wij jou eventueel een voorbeeldsituatie voor, waar je ter plekke de tijd voor krijgt om het uit te werken.
 6. Contractvoorstel
  Zijn wij een goede match? Dan doen wij een aanbod dat je niet kunt weigeren. Aan de slag!Even een krabbeltje en klaar. Welkom!

Medewerkers aan het woord

Iris

Casemanager Collections / Incasso

“Wat het zo leuk maakt om bij CIB te werken, is de energieke sfeer die er heerst.”

Doordat veel collega’s van ongeveer dezelfde leeftijd zijn, kan iedereen goed met elkaar overweg. De oudere collega’s - maar tevens jong van geest - delen weer hun levenservaring met de rest, die er graag van leert. Iedereen staat altijd klaar om te helpen. De goed gevulde werkweek vol nieuwe uitdagingen wordt altijd goed afgesloten met een (online) vrijmibo en maandelijkse games of quizzen. Zo blijf je ook nog eens betrokken in deze coronatijd.

Joris

Oproepkracht Collections / Incasso

“Voor mij als student is CIB een fijne plek om relevante werkervaring op te doen en vooral op een flexibele basis, in de avonduren om mijn studie te bekostigen.”

Aan het begin van mijn studie Rechtsgeleerdheid ben ik bij CIB begonnen als oproepkracht. Dat is inmiddels vier jaar geleden en ik werk er nog steeds met veel plezier. Het contact met klanten verloopt soepel en vriendelijk en op de werkvloer is het eveneens gezellig. Onder de werknemers van CIB is veel variatie te vinden qua leeftijd, achtergronden en opleidingen. Het uitzicht op kantoor is daarbij natuurlijk een groot pluspunt.

Ingrid

Financieel Medewerker

“Toen ik het afgelopen jaar begon met werken bij CIB kwam ik meteen in een warm bad terecht.”

Iedereen heet je van harte welkom en behandelt je vervolgens alsof je er al jaren bij hoort. Vanaf dag één heb ik echt het gevoel dat ik hier op mijn plek zit. Er heerst geen voelbare hiërarchie, iedereen is evenveel waard. Mijn collega’s zijn heel behulpzaam en geven je echt het vertrouwen dat je het kan. Bij CIB staan ze er altijd voor open om je iets nieuws te leren. Door middel van eigen projecten krijg jij je eigen verantwoordelijkheden. Dat maakt het elke keer weer leuk en uitdagend. Elke dag ga ik fluitend naar mijn werk, en voel me ook echt trots dat ik hier een onderdeel van mag zijn.

Martijn

Financieel Medewerker

“1 Team, 1 Taak.”

Na het afronden van mijn studie ben ik gestart als administratief medewerker bij CIB. In deze functie was ik de rechterhand van de finance manager. In de 6,5 jaren die volgde ben ik klaargestoomd en ben ik doorgegroeid als financieel administratief medewerker en vervolgens eindverantwoordelijke werd voor de operationele planning en debiteurenbeheer. Company-breed gezien heeft iedere medewerker een waardevol aandeel in het resultaat. Wat wil zeggen dat je het met zijn alle doet: 1 team 1 taak!

Merel

Online Marketeer

“CIB is een heel tof bedrijf waar ik héél veel heb geleerd. Van het maken van een nieuwe website voor CIB tot aan het verslaan van mijn collega’s met Mario Kart.”

CIB heeft mij heel veel laten zien van het bedrijf binnen het schooljaar dat ik er stage mocht lopen. Zo ben ik o.a. betrokken geweest bij het maken van de nieuwe CIB website, diverse marketingprojecten en heb onderzoeken uitgevoerd. Daarbij voelde ik mij nooit echt stagiair, maar eerder een volwaardig medewerker. Ik heb hele leuke collega’s gehad die mij maar al te graag hielpen en die mijn mening en visie oprecht waardeerden. Kortom ik heb een hele leuke en leerzame stage gehad bij CIB.

Lucienne

Product Owner, IT

“Werken bij CIB bracht mij een grote hoeveelheid hands-on praktijkervaring. ”

Je krijgt de kans om aan veel projecten te werken en ook je eigen project te starten. Ik begon mijn carrière bij CIB en het heeft me veel ervaring en kennis opgeleverd op IT-gebied. CIB daagt je positief uit in je persoonlijke groei en werkwijze. Natuurlijk is het hebben van vrolijke, vriendelijke en gemotiveerde medewerkers de kers op de taart.

Tara

Casemanager Juridische Incasso

“CIB biedt mij een plaats om de kennis die ik opdoe tijdens mijn studie in de praktijk te brengen en daarnaast waardevolle connecties en vriendschappen op te doen.”

Ik ben 2 jaar geleden bij het CIB begonnen als stagiaire. Ik voelde mij direct welkom door de informele werksfeer en de onderlinge gezelligheid tussen collega's. Als stagiair heb ik meegedraaid en werd ik behandeld als een volwaardige werkkracht.

Deze vacature is verlopen!

Helaas is deze vacature verlopen. Bekijk hier de openstaande vacatures.