Let op: ‘coeo Incasso’ is de nieuwe naam van Centraal Invorderings Bureau (CIB)

Vanaf 10 januari 2022 gaat CIB verder als coeo Incasso (spreek uit als: “kooweejoo incasso”). Meer informatie over de naamsverandering leest u hier.

Product Owner

In deze supertoffe functie als Product Owner ben je binnen coeo samen met de andere Product Owners verantwoordelijk voor onze credit management systeem.

 • Per direct
 • 40 uur
 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • IT
 • € 3.000 - € 4.352

Wat ga jij doen?

Je ontzorgt de CTO van dagelijkse Product Owner taken, zoals stakeholder management / alignment en functionele uitleg richting ons development team. Jij zorgt dat de afdelingen op een juiste manier groeien naar een volwassen en zelforganiserende werkwijze. En je doet dat op jouw eigen, inspirerende wijze. Ondanks dat je fysiek niet aanwezig bent bij coeo, zit je er met een missie en dat is:

 • Het vertalen van klant en gebruikers wensen naar requirements voor ontwikkeling;
 • Het testen en documenteren van de requirements;
 • Het prioriteren van de back log, in samenwerking met het team;
 • Het ontdekken, analyseren en structuren van problemen om hier vervolgens smooth oplossingen voor te bedenken;
 • Het registreren van incidenten en hiervoor een oplossing bedenken;
 • Het observeren en analyseren van state to art ontwikkelingen op de markt.

Hieronder bieden wij alvast een voorproefje op een gemiddelde werkdag bij coeo als Product Owner:

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Om 08.25 begint je dag normaal gesproken met een heerlijk bakkie pleur, terwijl je vanuit de 34e verdieping neerkijkt op de skyline van Rotterdam. Dit keer check je online bij je collega’s van de afdeling IT in, terwijl je thuis lekker van je bakkie geniet.

Om 09.00 uur heb je een daily kick-off met het IT team om samen te overleggen over technische issues die vanochtend naar voren zijn gekomen en wat er op de planning staat. Hierna weet iedereen wat zich te wachten staat en ga je aan de slag met jouw taken.

Het is 12.30 uur, tijd voor een heerlijke lunch. Na een lekker rondje te hebben gelopen buiten kruip je weer achter je laptop om vol energie weer aan de slag te gaan.

Om 13.00 uur ontvang je een melding over verschillen in een rapportage bestand. Zo analytisch als jij bent duik je direct in de database om de verschillen te achterhalen. Je herkent het meteen, past dit aan in de rapportage en deelt dit vervolgens met de afdelingen. Toch zit het je nog niet lekker en ga je op nader onderzoek uit om vervolgens te ontdekken dat er een bug in het systeem zit. Hier maak je een ticket voor aan, zodat het development team ermee aan de slag kan.

Om 15.00 heb je een online meeting met collega’s van de financiële afdeling om het te hebben over de specifieke requirements die nodig zijn ten behoeve van de verbetering in de financiële processen. Je hebt hun behoeften en wensen in kaart gebracht en legt de case met jouw oplossingen voor aan jouw team.

Om 16.00 verwerk je je notities nog even en ga je verder met het testen van tickets.

Het is inmiddels 17.00 geweest, de tijd is voorbij gevlogen. Je rond nog even af waar je mee bezig was en de dag zit er weer op!

Jouw team

Het IT Team bestaat naast de Manager IT uit nog 3 andere Product Owners. Het team wordt verder uitgebreid met front end en back en developers en je werkt nauw samen met je collega’s van andere afdelingen.

Een super gemotiveerd team van young professionals die houden van hard werken, maar ook zo nu en dan een gezellige borrel op de vrijdagmiddag, een potje Mario Kart of tafeltennis.

Wat breng jij mee?

Jij hebt een passie voor het slimmer maken van processen met technologie en intelligence en bent zeer gedreven om samen met ons de volgende stappen binnen coeo te maken. Complexe formules en codes zorgen niet voor verwarring, maar eerder voor enthousiasme en nieuwsgierigheid naar een efficiënte oplossing. Je kunt snel schakelen, denkt vanuit de klant en gebruikers en bent een ideale gesprekspartner voor zowel de stakeholders als het Management Team.

Je bent proactief en altijd op zoek naar een verbetering in systemen. Je vind het leuk om je mening te geven en informatie uit te vragen bij de stakeholders. Vanuit alle meningen en je eigen meningen sta jij sterk om een prioriteiten lijst te kunnen maken en ook te communiceren zodat iedereen het gevoel heeft gehoord te worden. Daarnaast ben je open en transparant.

Daarbij beschik jij over:

 • Een afgeronde opleiding op HBO-niveau, zoals Business IT & Management, Technische Informatica of Computer Science;
 • Je hebt minstens 3 jaar ervaring als Product Owner, zowel technisch als functioneel;
 • Je hebt ervaring met klant-implementaties – API en CSV zijn geen vreemden – en data analyses zijn jouw ding;
 • Bijzonder analytisch en daardoor ook goede kennis van SQL en MS excel;
 • Ervaring met databases en data analyse tools (Tableau/PowerBI) is een pré;
 • Je kunt zowel met Nederlands als Engels goed uit de voeten;
 • Je bent 40 uur in de week beschikbaar;
 • Je hebt een zelf startend vermogen en proactief en altijd op zoek naar verbeteringen in systemen;
 • Je bent innovatief en hebt een ‘can-do’ mentaliteit;
 • Je bent in staat een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Wat bieden wij jou?

 • Een baan bij één van de snelst groeiende fintech bedrijven van Nederland;
 • Een toplocatie met uitzicht over Rotterdam;
 • Mogelijkheid om thuis te werken;
 • In eerste instantie een contract van 7 maanden met uitzicht op een contract van onbepaalde tijd;
 • Een leuk salaris;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Laptop en telefoon van de zaak;
 • 25 vakantiedagen op fulltime basis;
 • Ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling;
 • Doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf;
 • Een dynamisch en pragmatisch werkveld, welke bol staat van veranderingen;
 • 24/7 toegang tot online trainingen en cursussen via GoodHabitz om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Een open en informele cultuur, gezellige bedrijfsuitjes (uiteraard wanneer dit weer mogelijk is) en (online) vrijmibo’s;
 • Een energieke, betrokken en ambitieuze werksfeer waar het motto geldt: “Work hard, Play Mario Kart”.

Enthousiast geworden?

Kun jij jezelf vinden in de deze vacature? Reageer dan nu met je CV en motivatie via de “solliciteer” button of stuur jouw sollicitatie (motivatie en CV) per e-mail aan de afdeling HR: [email protected]. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Veerle Bierens, HR Business Partner.

Solliciteer nu!

Vragen over deze vacature of over werken bij coeo? Stuur een e-mail naar onze HR Business Partner Veerle Bierens of bel ons gerust.

Enthousiast geworden?

Solliciteer nu!

 • Per direct
 • 40 uur
 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • IT
 • € 3.000 - € 4.352

Sollicitatieproces

 1. Stuur ons jouw CV en motivatie
 2. Wat leuk dat je solliciteert!
  We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
 3. Telefonisch interview
  Onze recruiter Veerle Bierens belt je op om alvast kennis te maken. Hieruit volgt eventueel een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek op kantoor of, in deze tijden, online.
 4. Eerste gesprek
  Tijdens het eerste gesprek leren we elkaar een beetje kennen en stellen we je allemaal moeilijke vragen.
 5. Tweede gesprek
  Wij zien elkaar nog een keer (online), zodat anderen je ook moeilijke vragen kunnen stellen. Hierbij leggen wij jou eventueel een voorbeeldsituatie voor, waar je ter plekke de tijd voor krijgt om het uit te werken.
 6. Contractvoorstel
  Zijn wij een goede match? Dan doen wij een aanbod dat je niet kunt weigeren. Aan de slag! Even een krabbeltje en klaar. Welkom!

Medewerkers aan het woord

Iris

Incassospecialist / Incasso

“Wat het zo leuk maakt om bij coeo te werken, is de energieke sfeer die er heerst.”

Doordat veel collega’s van ongeveer dezelfde leeftijd zijn, kan iedereen goed met elkaar overweg. De oudere collega’s - maar tevens jong van geest - delen weer hun levenservaring met de rest, die er graag van leert. Iedereen staat altijd klaar om te helpen. De goed gevulde werkweek vol nieuwe uitdagingen wordt altijd goed afgesloten met een (online) vrijmibo en maandelijkse games of quizzen. Zo blijf je ook nog eens betrokken in deze coronatijd.

Joris

Oproepkracht Collections / Incasso

“Voor mij als student is coeo een fijne plek om relevante werkervaring op te doen en vooral op een flexibele basis, in de avonduren om mijn studie te bekostigen.”

Aan het begin van mijn studie Rechtsgeleerdheid ben ik bij coeo begonnen als oproepkracht. Dat is inmiddels vier jaar geleden en ik werk er nog steeds met veel plezier. Het contact met klanten verloopt soepel en vriendelijk en op de werkvloer is het eveneens gezellig. Onder de werknemers van coeo is veel variatie te vinden qua leeftijd, achtergronden en opleidingen. Het uitzicht op kantoor is daarbij natuurlijk een groot pluspunt.

Ingrid

Financieel Medewerker

“Toen ik het afgelopen jaar begon met werken bij coeo kwam ik meteen in een warm bad terecht.”

Iedereen heet je van harte welkom en behandelt je vervolgens alsof je er al jaren bij hoort. Vanaf dag één heb ik echt het gevoel dat ik hier op mijn plek zit. Er heerst geen voelbare hiërarchie, iedereen is evenveel waard. Mijn collega’s zijn heel behulpzaam en geven je echt het vertrouwen dat je het kan. Bij coeo staan ze er altijd voor open om je iets nieuws te leren. Door middel van eigen projecten krijg jij je eigen verantwoordelijkheden. Dat maakt het elke keer weer leuk en uitdagend. Elke dag ga ik fluitend naar mijn werk, en voel me ook echt trots dat ik hier een onderdeel van mag zijn.

Martijn

Financieel Medewerker

“1 Team, 1 Taak.”

Na het afronden van mijn studie ben ik gestart als administratief medewerker bij coeo. In deze functie was ik de rechterhand van de finance manager. In de 6,5 jaren die volgde ben ik klaargestoomd en ben ik doorgegroeid als financieel administratief medewerker en vervolgens eindverantwoordelijke werd voor de operationele planning en debiteurenbeheer. Company-breed gezien heeft iedere medewerker een waardevol aandeel in het resultaat. Wat wil zeggen dat je het met zijn alle doet: 1 team 1 taak!

Merel

Online Marketeer

“coeo is een heel tof bedrijf waar ik héél veel heb geleerd. Van het maken van een nieuwe website voor coeo tot aan het verslaan van mijn collega’s met Mario Kart.”

coeo heeft mij heel veel laten zien van het bedrijf binnen het schooljaar dat ik er stage mocht lopen. Zo ben ik o.a. betrokken geweest bij het maken van de nieuwe coeo website, diverse marketingprojecten en heb onderzoeken uitgevoerd. Daarbij voelde ik mij nooit echt stagiair, maar eerder een volwaardig medewerker. Ik heb hele leuke collega’s gehad die mij maar al te graag hielpen en die mijn mening en visie oprecht waardeerden. Kortom ik heb een hele leuke en leerzame stage gehad bij coeo.

Lucienne

Product Owner, IT

“Werken bij coeo bracht mij een grote hoeveelheid hands-on praktijkervaring. ”

Je krijgt de kans om aan veel projecten te werken en ook je eigen project te starten. Ik begon mijn carrière bij coeo en het heeft me veel ervaring en kennis opgeleverd op IT-gebied. coeo daagt je positief uit in je persoonlijke groei en werkwijze. Natuurlijk is het hebben van vrolijke, vriendelijke en gemotiveerde medewerkers de kers op de taart.

Tara

Casemanager Juridische Incasso

“coeo biedt mij een plaats om de kennis die ik opdoe tijdens mijn studie in de praktijk te brengen en daarnaast waardevolle connecties en vriendschappen op te doen.”

Ik ben 2 jaar geleden bij coeo begonnen als stagiaire. Ik voelde mij direct welkom door de informele werksfeer en de onderlinge gezelligheid tussen collega's. Als stagiair heb ik meegedraaid en werd ik behandeld als een volwaardige werkkracht.

Deze vacature is verlopen!

Helaas is deze vacature verlopen. Bekijk hier de openstaande vacatures.