coeo Incasso is door oplettende consumenten geïnformeerd dat in de loop van maandag 12 en dinsdag 13 september diverse phishing e-mails zijn verstuurd uit naam van Centraal Invorderings Bureau B.V., de oude naam van ons kantoor. De oplichters doen zich voor als ons kantoor en verzoeken u om een schuld te betalen.

De “phishing mails” lijken bijna echt en lijken ook verzonden te zijn vanaf het volgende e-mailadres: [email protected]. Dit e-mailadres wordt sinds onze naamsverandering op 10 januari 2022 echter niet meer gebruikt. De makkelijkste manier om te achterhalen of u een fraude-mail heeft ontvangen, is dus door de afzender te controleren.

Fraude e-mail geopend? Klik niet op de knoppen.

Naast het oude e-mailadres herkent u de valse e-mails doordat er frauduleuse links achter de “betaal direct met”-knop en “dossier bekijken”-knop zitten. Deze link wordt zichtbaar door met uw muisknop over de knoppen te zweven (klik niet!).

Phishing e-mail uit naam van CIB

Deze e-mails zijn niet van coeo Incasso afkomstig. Wij verzoeken u om niet te betalen als de herkomst van de e-mail niet van ons is. Indien u wel heeft betaald, dan is het advies om hiervan onmiddellijk aangifte te doen bij de politie.

Daarnaast willen wij u verzoeken om de phishing mail door te sturen naar [email protected], zodat coeo Incasso hier meer onderzoek naar kan doen.

Hoe herken ik een echte e-mail van coeo Incasso?

Echte e-mail-aanmaningen sturen wij vanaf het e-mail adres [email protected].

Twijfelt u of de e-mail die u heeft ontvangen daadwerkelijk van ons kantoor is?

Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 010 – 414 54 44 of mail naar [email protected]