De opkomst van een sharing economy

Vliegensvlug de weg op met jouw deelvoertuig

Mobiliteitstransformatie naar ride sharing

De stijgende vraag naar tijd- en kostenbesparende mobiliteitsoplossingen is de drijvende kracht achter de groei van de markt voor ride sharing in de komende jaren. Bovendien zorgen de toenemende kosten van het hebben van een eigen voertuig en de groeiende aandacht voor milieubescherming ervoor dat deze markt steeds sneller groeit. In stedelijke gebieden, waar parkeerkosten vaak hoog zijn, laten steeds meer mensen de auto staan en kiezen voor alternatieven zoals openbaar vervoer en taxi’s. Vooral ride-hailing diensten, een digitale versie van traditionele taxiritten, zoals Uber en Lyft hebben aan populariteit gewonnen.

Een nieuwe trend is ride-sharing, gestimuleerd door duurzame ondernemers. Deze vorm van vervoer, waarbij reizigers hun rit delen met anderen, omvat deelscooters, deelauto’s, deelfietsen en zelfs deeltaxi’s. Dit heeft niet alleen het stadsbeeld veranderd, maar ook de manier waarop we reizen.

Voordelen van shared mobility

Shared mobility biedt tal van voordelen die bijdragen aan een sneller, flexibelere en duurzamere reiservaring. Zo genieten gebruikers van de vrijheid om op elk gewenst moment naar hun bestemming te reizen, zonder afhankelijk te zijn van vaste tijden of routes. Het leidt tot kostenbesparingen, aangezien shared mobility vaak voordeliger is dan traditionele vervoersmiddelen en de noodzaak om zelf een voertuig aan te schaffen elimineert. Bovendien bespaart het tijd in drukke gebieden door het wegvallen van de zoektocht naar een parkeerplaats.

Realtime betalingen zijn essentieel

Met deze ontwikkelingen in de markt constateren we ook nieuwe behoeften bij de klant. Waar iemand in eerste instantie nog op de bus wilde wachten, wordt er nu vanuit gegaan dat die klant direct, zonder al te veel poespas, toch onderweg kan. Om die flexibele reiservaring te faciliteren, is het belangrijk dat ook het credit management proces hierop ingericht is. Er is niks vervelender dan moeten wachten op de verwerking van een betaling bij een openstaande schuld wanneer je verder wilt. Natuurlijk wil niemand door een openstaande betaling verhinderd worden om hun scooter te gebruiken, zeker niet als het regent. Hier komt coeo in beeld. Door realtime betalingen te verwerken, kunnen klanten zonder vertraging hun weg vervolgen.

Samenwerken met digitaal-gedreven partners

Digitalisering staat hoog op de agenda van veel organisaties. In de zoektocht naar efficiëntie en optimalisatie, kiezen ze steeds vaker voor een IT-gedreven partner binnen creditmanagement.

Bij shared mobility is transparantie ook een belangrijk speerpunt voor credit management. Een klant vraagt meer van ondernemers als het gaat om informatievoorziening, zo ook bij gemiste betalingen. coeo’s betalingsportaal biedt direct inzicht in de financiële status van klanten, ondersteund door een 24/7 beschikbare slimme chat voor vragen.

Door nauwe samenwerkingen met shared mobility bedrijven zoals Swapfiets, heeft coeo een constant oog op de ontwikkelingen in de markt. Juist wanneer wij denken dat er niks nieuws meer komt, zien we nieuwe initiatieven, technologieën en gebruikersvragen die voor uw onderneming van belang zijn. Deze samenwerking leidt tot een ondersteunend netwerk dat helpt om nieuwe initiatieven en technologieën te integreren, wat resulteert in een verbeterde reiservaring voor gebruikers. Niet alleen tijdens een reis die goed gaat, maar juist als er iets misgaat.

 

In onze vorige blog ‘Flexibel reizen met mobiliteitsbudget: Credit management zorgt voor continuïteit’, kun je alles lezen over de nieuwe norm van reizen, effectief creditmanagement en de digitalisering van de mobiliteitssector.

Weten wat coeo voor uw organisatie kan betekenen?

Download onze brochure of neem contact op met een van onze incasso-experts.