Rogier Dedert: “Interoperabiliteit gaat de incassobranche radicaal veranderen”

coeo inside

Interoperabiliteit maakt de incassowereld efficiënter doordat…

Rogier Dedert: “…Schuldinformatie moeiteloos toegankelijk is over verschillende platforms. Dankzij de toegankelijkheid van schuldengegevens hoef je dezelfde informatie niet meer dubbel in te voeren of kostbare tijd te besteden aan het controleren van discrepanties. Met real-time updates krijgen crediteuren een helder beeld van uitstaande schulden en kunnen debiteuren hun voortgang eenvoudig bijhouden. Dit scenario beschrijft de kracht van interoperabiliteit, waarmee een naadloos ecosysteem voor schuldinning kan worden gecreëerd.

De integratie van interoperabiliteit in incassoprocessen kan de operationele efficiëntie aanzienlijk verbeteren. Door het elimineren van handmatige taken en het automatiseren van gegevensuitwisseling, kunnen crediteuren hun middelen beter inzetten en sneller reageren op veranderende marktomstandigheden.”

Bedrijven profiteren dankzij interoperabiliteit van voordelen als…

Rogier Dedert: “…Lagere operationele kosten door gestroomlijnde processen en geautomatiseerde workflows, wat leidt tot aanzienlijke besparingen. Real-time gegevens bieden beter inzicht in consumentengedrag en de effectiviteit van incasso-inspanningen. Bedrijven genieten van ongekende transparantie en traceerbaarheid van transacties. Dit helpt bij het volgen van betalingen en het waarborgen van naleving van regelgeving, aangezien elke transactie onveranderlijk en tijd gestempeld is.”

Verhoogde transparantie kan consumenten helpen door…

Rogier Dedert: “…Een duidelijk zicht op uitstaande schulden en betalingsgeschiedenis. Dit draagt bij aan vertrouwen en kan helpen bij het opbouwen van een verantwoordelijke financiële houding. Dit verhoogt niet alleen hun kans op een betere kredietwaardigheid, maar bevordert ook een cultuur van tijdige betalingen.

Geautomatiseerde processen elimineren vertragingen en versnellen de afhandeling van schulden. Tijdige betalingen, vastgelegd in een beveiligd grootboek, kunnen de kredietwaardigheid verbeteren en toekomstige kredietaanvragen ten goede komen.”

Interoperabiliteit wordt op lange termijn gewaarborgd door…

Rogier Dedert: “…Voortdurende monitoring- en onderhoudsprocessen te implementeren. Hierbij kun je denken aan het identificeren van de stakeholders. Daarbij helpt het kiezen van geschikte normen en protocollen die de interoperabiliteit tussen de verschillende systemen en platforms garanderen. Het gebruik van open en algemeen geaccepteerde standaarden bevordert transparantie en maakt het voor alle partijen gemakkelijker om samen te werken.

Door samenwerking en innovatie te stimuleren, kunnen we streven naar een efficiënter, transparanter en voordeliger systeem voor alle betrokken partijen.”

Rogier Dedert

Commercial Director

Rogier Dedert is sinds 1999 werkzaam in de credit management branche waar hij verschillende functies heeft bekleed en is sinds 2021 onderdeel van de coeo Group. Als Commercial Director van coeo Nederland en België houdt Rogier zich bezig met het adviseren van organisaties op het gebied van credit management en juridisch trajecten. Zijn visie op het credit management is gefocust op empathisch beheer waarin de klant centraal staat. Met zijn jarenlange ervaring kan Rogier u en uw bedrijf adviseren over de verschillende facetten over/van credit management, als ook project management.

Meer artikelen van onze professionals lezen uit de rubriek “coeo inside”? Bekijk dan de webpagina Customer Focus Summit van coeo Group.

Weten wat coeo voor uw organisatie kan betekenen?

Download onze brochure of neem contact op met een van onze incasso-experts.