LET OP! Nieuwe phishingmail uit naam van CIB Incasso

Twijfelt u? Neem contact op met ons op.

coeo Incasso is door oplettende consumenten geïnformeerd dat in de loop van maandag 12 en dinsdag 13 september diverse phishing e-mails zijn verstuurd uit naam van Centraal Invorderings Bureau B.V., de oude naam van ons kantoor. De oplichters doen zich voor als ons kantoor en verzoeken u om een schuld te betalen.

De “phishing mails” lijken bijna echt en lijken ook verzonden te zijn vanaf het volgende e-mailadres: [email protected]. Dit e-mailadres wordt sinds onze naamsverandering op 10 januari 2022 echter niet meer gebruikt. De makkelijkste manier om te achterhalen of u een fraude-mail heeft ontvangen, is dus door de afzender te controleren.

Fraude e-mail geopend? Klik niet op de knoppen.

Naast het oude e-mailadres herkent u de valse e-mails doordat er frauduleuse links achter de “betaal direct met”-knop en “dossier bekijken”-knop zitten. Deze link wordt zichtbaar door met uw muisknop over de knoppen te zweven (klik niet!).

Phishing e-mail uit naam van CIB

Deze e-mails zijn niet van coeo Incasso afkomstig. Wij verzoeken u om niet te betalen als de herkomst van de e-mail niet van ons is. Indien u wel heeft betaald, dan is het advies om hiervan onmiddellijk aangifte te doen bij de politie.

Daarnaast willen wij u verzoeken om de phishing mail door te sturen naar [email protected], zodat coeo Incasso hier meer onderzoek naar kan doen.

Hoe herken ik een echte e-mail van coeo Incasso?

Echte e-mail-aanmaningen sturen wij vanaf het e-mail adres [email protected].

Twijfelt u of de e-mail die u heeft ontvangen daadwerkelijk van ons kantoor is?

Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 010 – 414 54 44 of mail naar [email protected]