LET OP! Nieuwe phishing SMS uit naam van Centraal Invorderings Bureau

Update: 29-06 om 10:00 uur

Centraal Invorderings Bureau (hierna: CIB) is door oplettende consumenten geïnformeerd dat op maandag 28 juni 2021 een phishing aanval heeft plaatsgevonden waarin de naam van ons kantoor wordt gebruikt in een SMS. De oplichters doen zich voor als ons kantoor en verzoeken u om een schuld te betalen omdat er anders overgegaan zal worden tot beslag op 29 juni.

Deze SMS’jes zouden o.a. zijn verzonden vanaf het volgende telefoonnummer: +316 28 14 38 85. De sms ziet er als volgt uit:

Phishing sms uit naam van CIB

Deze berichten zijn niet van CIB afkomstig. Wij verzoeken u om niet te betalen als de herkomst van de SMS niet van ons is. 

Daarnaast willen wij u verzoeken om een SMS door te sturen naar [email protected], zodat CIB hier meer onderzoek naar kan doen. 

Hoe herken ik een echte SMS van CIB?

Een echte SMS van CIB bevat nooit een aankondiging tot beslaglegging en vermeldt het telefoonnummer waarop u ons kunt terugbellen. Mocht u reeds hebben betaald, raden wij u aan aangifte te doen bij de politie. Dit bericht zal spoedig geüpdate worden met een door u te gebruiken meldingsnummer.

Twijfelt u of de SMS die u heeft ontvangen daadwerkelijk van ons kantoor is?

Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 010 – 414 54 44 of mail naar [email protected]